Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata
PrinteazaTort de mure si frisca cu blat de ciocolata din: oua, ciocolată neagră, scorţişoară, cacao, unt, lapte, zahar, faina, praf de copt, foi gelatină sau gelatina granulată, suc de portocale, mure, frişcă, zahăr pudră, iaurt, ciocolată albă.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 50 g ciocolată neagră
- 30 g cacao
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 50 g unt
- 3 linguri lapte
- 100 g zahăr
- 120 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 8 foi gelatină sau 30 g gelatină granulată
- sucul de la o portocală mare
- 250 g mure
- 200 g frişcă
- 400 g iaurt
- 100 g zahăr pudră
Ingrediente pentru glazură:
- 100 g ciocolată albă
- 40 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, ciocolata se topeşte în unt şi lapte, amestecând la bain-marie. Se separ ouăle; gălbenuşurile se bat cu o lingură de zahăr. Se bat albuşurile; se adaugă restul de zahăr şi apoi gălbenuşurile. Se înglobează apoi amestecul de ciocolată şi făina amestecată în prealabil cu praf de copt, scorţişoară şi cacao.
Se aşază aluatul într-o formă de tort (0 22 m) unsă cu unt şi pudrată cu făină. Se aşază în cuptorul încins în prealabil la 180 °C şi se coace cca 30 min. Se aşază pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet. între timp se unge din nou forma de tort cu unt şi se taie blatul pe două niveluri, cu o aţă. Se aşază nivelul inferior de blat în forma de tort pregătită.
Se lasă să se înmoaie gelatina în suc de portocale. Se pasează murele. Se topeşte gelatina la bain-marie. Se aşază iaurtul într-un castron şi se adaugă zahăr. Se amestecă, apoi se înglobează frişca tţătgtă, piureul de mure şi gelatina dizolvată şi răcorită.
Pe blatul inferior se aşază 1/2 din cantitatea de cremă, se nivelează şi se acoperă cu celălalt blat. Se pune deasupra restul-de cremă şi se nivelează. Se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească crema.
Pentru glazură, se topeşte ciocolata albă la bain-marie, cu unt. Se scoate tortul din frigider şi toarnă deasupra ciocolata fluidă. Se decorează cu mure şi se lasă să se mai întărească puţin la frigider.
Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata
Pofta buna!