Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata

Printeaza

Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata din: oua, ciocolată neagră, scorţişoară, cacao, unt, lapte, zahar, faina, praf de copt, foi gelatină sau gelatina granulată, suc de portocale, mure, frişcă, zahăr pudră, iaurt, ciocolată albă.

Tort_de_mure_si_frisca_cu_blat_de_ciocolata

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 30 g cacao
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 50 g unt
  • 3 linguri lapte
  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 8 foi gelatină sau 30 g gelatină granulată
  • sucul de la o portocală mare
  • 250 g mure
  • 200 g frişcă
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată albă
  • 40 g unt

Mod de preparare:

Pentru blat, ciocolata se topeşte în unt şi lapte, amestecând la bain-marie. Se separ ouăle; gălbenuşurile se bat cu o lingură de zahăr. Se bat albuşurile; se adaugă restul de zahăr şi apoi gălbenuşurile. Se înglobează apoi amestecul de ciocolată şi făina amestecată în prealabil cu praf de copt, scorţişoară şi cacao.

Se aşază aluatul într-o formă de tort (0 22 m) unsă cu unt şi pudrată cu făină. Se aşază în cuptorul încins în prealabil la 180 °C şi se coace cca 30 min. Se aşază pe un grătar de bu­cătărie şi se lasă să se răcească com­plet. între timp se unge din nou for­ma de tort cu unt şi se taie blatul pe două niveluri, cu o aţă. Se aşază ni­velul inferior de blat în forma de tort pregătită.

Se lasă să se înmoaie gelatina în suc de portocale. Se pasează murele. Se topeşte gelatina la bain-marie. Se aşază iaurtul într-un castron şi se adaugă zahăr. Se amestecă, apoi se înglobează frişca tţătgtă, piureul de mure şi gelatina dizolvată şi răco­rită.

Pe blatul inferior se aşază 1/2 din cantitatea de cremă, se nivelează şi se acoperă cu celălalt blat. Se pune deasupra restul-de cremă şi se nive­lează. Se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească crema.

Pentru glazură, se topeşte ciocola­ta albă la bain-marie, cu unt. Se scoate tortul din frigider şi toarnă deasupra ciocolata fluidă. Se deco­rează cu mure şi se lasă să se mai în­tărească puţin la frigider.

Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata

Tort_de_mure_si_frisca_cu_blat_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.