Tort de nuca cu cacao

Printeaza

Tort de nuca cu cacao

Ingrediente blat 1:Tort de nuca cu cacao

  • 7 oua (galbenusuri)
  • 7 linguri zahar pudra
  • 7 linguri nuca macinata (cu varf)
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cafea
  • sare
  • un praf de copt

Ingrediente blat 2:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite faina
  • sare

Crema:

  • 400 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 5 lingurite lapte
  • 100 g cacao

 

Mod de preparare blat 1:

Se freaca timp de 20 de minute galbenusurile cu zaharul, se bat albusurile cu putina sare pana ce albusul sta pe tel (sau mixer). Se amesteca nuca, faina, praful de copt, cacaoa si pesmetul, se incorporeaza in amestec si albusul, treptat, cu galbenusul preparat anterior.

Se rastoarna ccmpozitia intr-o cratita de 4 l care se tapeteaza la fund cu hartie si se presara faina. Se pune in cuptorul incins. Se coace la inceput cu flacara mare si cand blatul s-a ridicat in marginile cratitei se continua coptul la facara potrivita.

Se incearca la mijloc cu un pai (sau bat de chibrit) pentru a se constata daca este copt. Acest blat se taie in doua (dupa ce se raceste) si se insiropeaza cu un sirop facut din 1/2 l apa si 250 g zahar. Siropul se toarna fierbinte peste blat. Intre aceste doua foi de tort se pune al doilea blat, care nu se insiropeaza.

Mod de preparare blat 2:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 de minute si cu cacao, albusurile batute bine, ca la primul blat si sarea – se incorporeaza toate, dand lingurii de lemn o miscare de rotatie in mana si miscand mana numai in acelasi sens. Se coace tot ca primul blat, adica la inceput cu flacara mare, ca aluatul sa creasca, dupa care coacem la foe potrivit.

Mod de preparare crema:

Se face un sirop din lapte, zahar si cacao. Se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat in untul frecat mai inainte. Se orneaza dupa gust, cu esenta de rom sau vanilie. Se pune cate 1/4 din crema intre blaturi (1/2 din crema este necesara pentru imbracat tortul), se orneaza cu frisca (de preferat lichida); in lipsa de frisca se foloseste ciocolata rasa, in crema pentru a fi mai buna si mai fina se pune 1 lingura nes.

Tort de nuca cu cacao

Tort_de_nuca_cu_cacao.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.