Tort de nuci cu cremă de cafea
PrinteazaTort de nuci cu cremă de cafea din: oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, praf de copt, nuci macinate, foi de gelatina, frisca, mascarpone, lichior de nuci, cafea si ciocolata amaruie.
blat:
- 5 oua
- 125 g zahar vanilat
- 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
- 75 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 75 g nuci macinate
crema:
- 4 foi gelatina
- 200 g frisca
- 500 g mascarpone
- 125 g zahar
- 2 cl lichior de nuci
- 50 ml cafea tare
in plus:
- 100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Se înglobează albuşurile, bătute separat. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi nuci. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă (0 26 cm) şi se coace cca 35 min.
Se lasă să se răcească blatul şi se secţionează pe orizontală. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se bate frişca. Se amestecă mascarpone cu zahăr şi lichior. Se dizolvă gelatina în cafeaua încălzită puţin şi se lasă să se răcească. Se înglobează în cremă, turnând în fir subţire, şi apoi se înglobează frişca.
Două treimi din cremă se aplică pe blatul de jos şi se acoperă cu blatul de sus, peste care se aşază restul de cremă şi se nivelează. Se dă la frigider cca 4 ore. Se topeşte ciocolata şi se lasă să se răcească. Se toarnă apoi pe tort şi se ornează după fantezie.
Tort de nuci cu cremă de cafea
Pofta buna!
Arata bine tortul de nuci!