Tort de nuci cu cremă de ciocolată albă
PrinteazaTort de nuci cu cremă de ciocolată albă din: baton de vanilie, unt, oua, miere, faina, praf de copt, scortisoara, nuci, sheery cream, ciocolata alba, cafea instant, frisca, lichior de nuci, miez de nuca.
- 1 baton de vanilie
- 220 g unt moale
- 4 oua
- 200 g miere
- 220 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 200 g nuci macinate
- 100 ml sherry cream
in plus:
- 200 g ciocolata alba
- 1 lingura praf de cafea instant
- 50 g frisca
- 3-4 linguri lichior de nuci
- 80 g miez de nuca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se taie în două batonul de vanilie, pe lung, şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Se bate untul şi se înglobează treptat ouăle, mierea şi miezul de vanilie. Se amestecă făina cu praf de copt, scorţişoară şi nuci şi se înglobează în compoziţia de unt, urmate de Sherry.
Se dă aluatul într-o formă (0 24 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 50-60 min. Eventual, după primele 35 min., se acoperă cu hârtie de copt ca să nu se rumenească prea mult. Se scoate, se lasă să se răcorească şi se răstoarnă pe un grătar de prăjituri. Se lasă să se răcească complet.
Pentru cremă, se toacă ciocolata. Se încălzeşte frişca şi se lasă să se dizolve pudra de cafea instant; se încălzeşte din nou şi se adaugă ciocolata. Se amestecă până ce se topeşte. Se adaugă lichiorul şi se lasă să se răcească puţin; se bate cu mixerul. Se aşază crema pe blat şi se presară nucile tocate grosier.
Tort de nuci cu cremă de ciocolată albă
Pofta buna!
Arata bine tortul