Tort de nuci cu fructe
PrinteazaTort de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri, mascarpone, lichior de portocale.
aluat:
- cate 100 g miez de nuca tocat si macinat
- 200 g unt moale
- 200 g miere
- 4 oua
- 250 g faina integrala de grau
- 2 lingurite praf de copt
- 25 g cacao pudra
crema:
- 10 foite gelatina
- 3 portocale
- 125 g unt
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 500 g mascarpone
- 2 linguri lichior de portocale
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Prăjiţi miezul de nucă fără adaos de grăsime. Bateţi untul spumă. Adăugaţi mierea şi amestecaţi până obţineţi un amestec omogen. Adăugaţi câte un ou la fiecare minut. Amestecaţi făina, praful de copt şi praful de cacao şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus.
Adăugaţi toate nucile, turnaţi aluatul într-o formă rotundă (0 26 cm) şi coaceţi-l cca.40 de minute. Inmuiaţi gelatina.Spălaţi o portocală cu apă fierbinte, apoi radeţi-i coaja.
Stoarceţi toate portocalele şi măsuraţi 250 ml suc. Tăiaţi untul cubuleţe. Bateţi sucul şi untul cu ouăle, gălbenuşurile şi zahărul cca. 10 minute la baia de aburi până ce crema începe să devină vâscoasă.
Stoarceţi gelatina, dizolvaţi-o în cremă şi daţi-o printr-o strecurătoare. Bateţi-o deasupra băii de aburi, apoi încorporaţi mascarpone şi lichiorul. Secţionaţi blatul în două. Inchideţi blatul de jos într-un inel de tort şi lăsaţi cca. 4 mm liberi de jur împrejur.
Intindeţi jumătate din cremă, acoperind şi spaţiul liber. Aşezaţi al doilea blat, întindeţi restul de cremă şi lăsaţi tortul cca. 4 ore la rece. Ornaţi-l după cum doriţi.
Tort de nuci cu fructe
Pofta buna!