Tort de nuci la rece

Printeaza

Tort de nuci la rece

Ingrediente blat :Tort de nuci la rece

  • 200 ml apă sau lapte
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 500 g nuci prăjite şi măcinate

 

Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau  făină, 500 g unt,2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul şi cacaoa. Se amestecă bine şi foarte repede până devine ca o mămăligă. Se ia de pe foc şi se aşează pe platou prin răcire crema devine tare.

Se fierbe laptele cu zahărul, cacaoa şi zeamilul câteva minute, se ia de pe foc, apoi se încorporează încet untul; dacă se taie, se adaugă ouăle şi se mai dă puţin pe foc până îşi revine.

Când se răceşte, cu ajutorul unui cuţit, se ornează pe deasupra cu frişcă cu alune, migdale, portocale şi banane. Ca să fie mai gustos, se face cu două zile înainte şi se ţine la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.