Tort de nuci la rece
PrinteazaTort de nuci la rece
- 200 ml apă sau lapte
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
- 500 g nuci prăjite şi măcinate
Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau făină, 500 g unt,2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul şi cacaoa. Se amestecă bine şi foarte repede până devine ca o mămăligă. Se ia de pe foc şi se aşează pe platou prin răcire crema devine tare.
Se fierbe laptele cu zahărul, cacaoa şi zeamilul câteva minute, se ia de pe foc, apoi se încorporează încet untul; dacă se taie, se adaugă ouăle şi se mai dă puţin pe foc până îşi revine.
Când se răceşte, cu ajutorul unui cuţit, se ornează pe deasupra cu frişcă cu alune, migdale, portocale şi banane. Ca să fie mai gustos, se face cu două zile înainte şi se ţine la frigider.
Pofta buna!