Tort de nuci pecan cu avocado si banane
PrinteazaTort de nuci pecan cu avocado si banane din: nuci pecan, pastă de curmale sau curmale, sare, banane, avocado, praf de roşcovă crudă sau praf de cacao crud, nectar de agave, ulei de nucă de cocos.
Ingrediente:
- 2 ceşti de nuci pecan
- 1 ceaşcă de pastă de curmale sau curmale tăiate în bucăţi ,
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 banană
- 2 ceşti de avocado
- 1/2 ceaşcă de praf de roşcovă crudă sau praf de cacao crud
- 2 linguri de nectar de agave
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos, lichid
Mod de preparare:
Pregătiţi crusta, punând nucile pecan într-un mixer şi proce- sându-le până se sfărâmă în bucăţele.
Adăugaţi pasta de curmale şi un sfert de linguriţă de sare, şi continuaţi procesarea până când mixtura se prinde de pereţi.
Jndesaţi crusta de pecan, formând un strat de grosime egală, într-o tavă de tort sau de plăcintă. Tăiaţi banana în felii subţiri şi puneţi-le peste crustă, într-un singur strat.
Preparaţi umplutura pentru tort, amestecând fructul de avocado, praful de roşcovă sau cacao, nectarul de agave, uleiul de nucă de cocos şi sarea rămasă, până se omogenizează.
Turnaţi umplutura în tavă. Puneţi tortul la frigider, timp de o oră, ca să se aşeze. Serviţi-l rece!
Pofta buna!