Tort de pepene galben

Printeaza

Tort de pepene galben Tort de pepene galben

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul treptat, gălbenuşurile unul câte unul, încorporezi şi făina şi amesteci cu o lingură de lemn de sus în jos. Ungi o formă de tort cu margarină, o tapetezi cu făină, torni compoziţia şi o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1 pepene galben de 1 kg
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri lichior de fructe
  • 100 g zahăr + 3 linguri
  • 2 plicuri gelatină
  • 600 g frişcă

 

Mod de preparare:

Cureţi pepenele de coajă şi sâmburi, apoi îl tai felii, iar câteva le opreşti pentru ornat. Pe cele­lalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lămâie, lichiorul şi zahărul. înmoi gelatina în apă rece, apoi o dizolvi pe foc mic.

Când e gata o amesteci cu câteva linguri de piure, apoi îl încor­porezi pe tot. Baţi bine şi frişca, o amesteci cu piureul de pepene şi o dai la rece pentru 30 de minute. Fierbi apoi o cană de apă cu 3 linguri de zahăr şi o vanilie până obţii un sirop subţire pe care-l laşi să se răcească.

Tai apoi blatul în două felii pe care apoi le însiropezi şi le umpli cu crema de pepene pregătită. Imbraci tortul cu cremă, ornezi cu bucăţele de pepene şi-l dai la rece.

Tort de pepene galben

Tort de pepene galben

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tort cu pepene galben

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.