Tort de pere cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de vaci, frisca, cacao.
- 100g unt
- 100 g ciocolată amăruie topită
- 6 ouă
- 100 g zahăr
- 175 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente crema:
- 4 foi de gelatină
- 850 ml compot de pere
- 75 g alune pisate
- 250 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 3 linguri suc de lămâie
- 600 ml frişcă
- 1 pară
- 25 g ciocolată amăruie
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge fundul unei forme de tort. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi se înglobează albuşurile bătute. Se adaugă făină amestecată cu praf de copt, apoi se untul topit şi ciocolata se omogenizează. Compoziţia se introduce în formă, se nivelează şi se coace 35 min. Se scoate şi se lasă să se răcorească.
Se scurge compotul şi fructele se taie cuburi. Se prăjesc alunele. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr şi 2 linguri suc de lămâie.Se înglobează gelatina dizolvată, apoi alunele şi cuburile de pere; se dă la rece 30 min. Când crema începe să se lege, se înglobează 400 ml frişcă bătută.
Blatul se taie pe 2 nivele şi se umple cu cremă. Se dă la rece 3 ore. Para se taie felii care se stropesc cu suc de lămâie. Tortul se acoperă cu 200 ml de frişcă bătută şi se decorează cu felii de pară, ciocolată topită şi cacao.
Pofta buna!