Tort de pere cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de vaci, frisca, cacao.

Ingrediente blat:Tort de pere cu ciocolată

  • 100g unt
  • 100 g ciocolată amăruie topită
  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • 175 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente crema:

  • 4 foi de gelatină
  • 850 ml compot de pere
  • 75 g alu­ne pisate
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 600 ml frişcă
  • 1 pară
  • 25 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cacao

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge fundul unei forme de tort. Se sepa­ră ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi se înglobea­ză albuşurile bătute. Se adaugă făină amestecată cu praf de copt, apoi se untul topit şi ciocolata se omogenizează. Compoziţia se introduce în formă, se ni­velează şi se coace 35 min. Se scoate şi se lasă să se răcorească.

Se scurge compotul şi fructele se taie cuburi. Se prăjesc alunele. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr şi 2 linguri suc de lămâie.Se înglobează ge­latina dizolvată, apoi alu­nele şi cuburile de pere; se dă la rece 30 min. Când crema începe să se lege, se înglobează 400 ml friş­că bătută.

Blatul se taie pe 2 nive­le şi se umple cu cre­mă. Se dă la rece 3 ore. Para se taie felii care se stropesc cu suc de lămâie. Tortul se acoperă cu 200 ml de frişcă bătută şi se decorează cu felii de pară, ciocolată topită şi cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.