Tort de pere şi ciocolată
PrinteazaO reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri, zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie.
- 3 pere
- 3 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 110 g zahăr
- 35 g cacao amară
- 250 g mascarpone
- 100 g faină albă
- 1/2 plic drojdie
Mod de preparare:
Curăţă perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le cubuleţe şi apoi pune-le într-un vas. Bate cu telul gălbenuşurile, albuşurile şi zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă, de culoare galbenă. Adaugă mascarpone frecată şi amestecă totul bine.
Cerne deasupra compoziţiei de gălbenuşuri faina şi cacaua; adaugă drojdia şi perele, apoi amestecă uşor.
Imbracă o formă de tort cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia, nivelează cu o spatulă de lemn şi coace-o 40 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă tortul să se răcească şi scoate-1 din formă. Serveşte-1 decorat cu câteva feliuţe de pere.
Tort de pere şi ciocolată
Pofta buna!