Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci
PrinteazaTort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci din: oua, portocala, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, gem de piersici, iaurt, branza de vaci, lamaie, gelatina, frisca, piersici.
Ingrediente blat:
- 2 oua
- 2 linguri zeama de portocala
- 75 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente uns: 8 linguri gem de piersici
Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri lichior de portocale, 7 foi de gelatina, 500 g frisca batuta,800 g piersici.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zeama de portocala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si faina amestecate cu praful de copt si se toarna aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul: 26 cm), tapetata cu hartie pentru copt.
Se coace blatul 12-15 minute in cuptorul incins la 200°C, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se unge fiecare jumatate cu gemul de piersici incalzit.
Se prepara o crema din iaurt, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si lichior, se amesteca gelatina inmuiata si dizolvata, mai intai cu 2-3 linguri de crema si apoi cu restul de crema.
Se tine crema la rece si cand s-a inchegat, se incorporeaza si frisca batuta. Se pune crema inchegata intre cele doua jumatati de blat.
Se acopera tortul cu frisca batuta in care s-a incorporat zaharul vanilat, iar peste frisca se aseaza piersicile curatate de coaja si samburi si taiate felii.
Pofta buna!