Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

Printeaza

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci din: oua, portocala, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, gem de piersici, iaurt, branza de vaci, lamaie, gelatina, frisca, piersici.
Ingrediente blat:Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

  • 2 oua
  • 2 linguri zeama de portocala
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Ingrediente uns: 8 linguri gem de piersici

Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri lichior de portocale, 7 foi de gelatina, 500 g frisca batuta,800 g piersici.

 

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zeama de portocala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si faina amestecate cu praful de copt si se toarna aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul: 26 cm), tapetata cu hartie pentru copt.
Se coace blatul 12-15 minute in cuptorul incins la 200°C, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se unge fiecare jumatate cu gemul de piersici incalzit.

Se prepara o crema din iaurt, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si lichior, se amesteca gelatina inmuiata si dizolvata, mai intai cu 2-3 linguri de crema si apoi cu restul de crema.

Se tine crema la rece si cand s-a inchegat, se incorporeaza si frisca batuta. Se pune crema inchegata intre cele doua jumatati de blat.

Se acopera tortul cu frisca batuta in care s-a incorporat zaharul vanilat, iar peste frisca se aseaza piersicile curatate de coaja si samburi si taiate felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.