Tort de piersici cu migdale

Printeaza

Tort de piersici cu migdale din: frisca, compot de piersici, fulgi de migdale, menta.

Ingrediente:Tort de piersici cu migdale

  • 1 pachet cu mix pentru blat alb
  • 1 pachet cu mix pentru blat colorat
  • 225 g frişca
  • 400 g compot de piersici, scurs
  • 110 g fulgi de migdale
  • 4 crenguţe de mentă, pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la foc mediu. Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă rotundă.

Umple 2 pungi de ornat cu vârfuri de 2 cm diametru, cu cele două aluaturi preparate după instrucţiunile de pe pachet. Pune un strat de aluat colorat care să acopere baza tăvii. Intinde cu o spatulă.

Pune un strat de aluat alb care să-l acopere pe cel colorat. Netezeşte cu spatula. Din nou pune un strat de aluat alb, doar pe marginea tăvii. Umple interiorul cu aluat colorat. Apoi pune un strat de aluat alb. Intinde cu o spatulă.

Intinde un strat de aluat alb de jur-împrejurul inelului, de această dată de două ori mai gros. Umple cu aluat maro. Şi tot aşa, până umpli toată tava. Coace blatul 30 de minute, sau până este gata.

Lasă-l să se răcească 30 de minute înainte de a-l scoate din tavă.

Pune blatul pe un platou, acoperă-l cu frişcă şi garniseşte cu felii de piersici din compot. Presară fulgii de migdale şi decorează cu frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.