Tort de piscoturi cu frisca
PrinteazaTort de piscoturi cu frisca din: piscoturi, galbenus, zahar, smantana, vanilie, cacao, nuci, lapte, coniac.
- 500 g pişcoturi de şampanie
- 5 gălbenuşuri
- 120 g zahăr pudră vanilat
- 450 ml smântână dulce (frişcă lichidă)
- 1 lingură cu zahăr pudră
- 2 fiole cu esenţă de vanilie
- 50 g cacao sau ciocolată rasă
- 150 g nuci pralinate
- 100 ml lapte
- 2 linguri cu coniac
Mod de preparare:
Amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat până obţii o cremă spumoasă. Bate smântână pentru frişcă şi, când începe să se întărească, adaugă zahărul şi esenţa de vanilie.
Pe un platou rotund, aşază un strat de pişcoturi unul lângă altul. Umezeşte cu puţin lapte amestecat cu coniac. Amestecă bine crema de ouă cu trei sferturi din cantitatea de frişcă. Restul păstrezi pentru ornat.
Pune un strat de cremă peste pişcoturi, acoperă cu altul de pişcoturi, umezeşte-le cu lapte şi adaugă alt strat de cremă. Acoperă-l şi pe acesta cu pişcoturi, apoi umezeşte-le.
In crema rămasă, adaugă cacao sau ciocolată şi amestecă bine, ca să se omogenizeze. Toarn-o peste pişcoturi, doar cât să le acoperi.
Deasupra, ornează cu frişcă. Pe margini, tapetează cu praf de nuci pralinate.
Tort de piscoturi cu frisca
Pofta buna!