Tort de pişcoturi
PrinteazaTort de pişcoturi
Ingrediente:
- 600 g pişcoturi
- 600 ml lapte dulce
- 80 g zahăr pudră
- două plicuri cu cremă de vanilie
- 70 g ciocolată neagră
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- lichior de cafea
- o lingură de cafea granulată
- 150 g fulgi de cocos
- o portocală
- mentă
Preparare:
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Se adaugă o lingură de lichior de cafea, cafeaua granulată şi zahărul pudră.
Se presară 100 g fulgi de cocos, se adaugă zahărul vanilat şi ciocolata neagră dată pe răzătoarea cu ochiuri mari sau sfărâmată cu un cuţit. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru douăzeci de mimute, ca să se mai întărească.
Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se stoarce sucul. Se amestecă bine cu şapte linguri de lichior de cafea şi în acest amestec se înmoaie pişcoturile.
Se trec rapid prin sirop, deoarece altfel se înmoaie prea tare şi tortul nu mai are stabilitate. Se aşază un rând de pişcoturi, un rând de cremă, iar pişcoturi şi iar cremă.
Se procedează la fel, până când se termină toate ingredientele. Se presară fulgi de cocos şi se decorează cu frunze de mentă.
Tort de pişcoturi
Pofta buna!