Tort de post cu mere

Printeaza

Tort de post cu mere din: iaurt de post, zahar, margarina, apa minerala sau lapte de soia, faina, sare, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie si portocala, mere, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Tort_de_post_cu_mere

  • 300 g iaurt de post
  • 250 g zahăr
  • 125 g margarină
  • 125 ml apă minerală sau lapte de soia
  • 300 g făină
  • un praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • un praf de copt
  • coajă de lămâie şi de portocală

Pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri zahăr
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se curăţă pentru început merele, se spală, se scot sâmburii şi se aranjează pe un platou. Se presară zahăr amestecat cu scorţişoară şi coajă de lămâie şi de portocală, apoi se acoperă o oră, ca să-şi lase sucul aromat.

Separat, se pune iaurtul într-un bol şi se freacă cu margarina topită în prealabil şi cu zahărul. Se obţine o cremă pufoasă.

Praful de copt se adaugă în compoziţie, se pune laptele de soia sau apa minerală, vanilia, coaja de lămâie si făina cernută. Se amestecă uşor şi se toarnă în tava tapetată cu margarină şi făină.

Se pun merele deasupra si se bagă în cuptor la 120°C. Se lasă 40 de minute si, după ce s-a copt uniform, se scoate şi se lasă să se răcorească, apoi se răstoarnă pe un platou. Se ornează cu frişcă de post sau se pudrează cu zahăr.

 

Tort de post cu mere

Tort_de_post_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.