Tort de spanac cu oua
PrinteazaTort de spanac cu oua din: foi de aluat, spanac, ceapa verde, crema de branza, smantana, cascaval, oua, sare.
Ingrediente: (pentru un tort de 28 cm)
- 300 g foi de aluat congelate cu unt
- 700 g spanac
- 1 legătură de ceapă verde
- 500 g cremă de brânză
- 100 ml smântână pentru gătit
- 100 g caşcaval ras
- 6 ouă
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Laşi aluatul congelat la temperatura camerei, să se dezgheţe. între timp, cureţi spanacul, îl speli, îl usuci cu un prosop de bucătărie şi îl toci mărunt. Cureţi ceapa verde, o speli şi o toci. Amesteci bine crema de brânză cu smântână. Adaugi ceapa verde şi 80 g de caşcaval şi condimentezi cu sare şi piper. Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade C. Clăteşti cu apă rece o formă de tort, dar nu o ştergi. Ca să nu se prindă de formă, poţi pune hârtie de copt. întinzi aproximativ 2/3 din foi pe un tocător sub formă rotundă, astfel încât să acopere fundul formei de tort şi să rămână şi o margine. Restul de aluat îl întinzi pentru a forma un „capac”. întinzi amestecul de spanac peste aluat şi, cu o lingură, faci 6 adâncituri în acesta. Spargi ouăle unul câte unul şi le pui în adânciturile formate. Presari restul de caşcaval, aşezi „capacul” şi îl apeşi uşor cu degetele pe margini. Faci apoi o gaură în centrul capacului. Dai tava la cuptor, la poziţia 3-4 a cuptorului pe gaz şi coci circa 45 de minute.
Tort de spanac cu oua
Pofta buna!
Nu am facut niciodata asa ceva 🙂