Tort de visine cu piscoturi
PrinteazaTort de visine cu piscoturi din: piscoturi, gelatina, unt, zahar, smantana, visine, frisca, zahar vanilat si fistic.
blat si crema:
- 250 g piscoturi
- 10 g gelatina
- 160 g unt
- 160 g zahar
- 600 g smantana
- 700 g visine
- 400 ml frisca
in plus:
- 200 ml frisca
- 1 plic zahar vanilat
- jumatati de visine
- 75 g fistic tocat
Mod de preparare:
Pe un platou (0 26 cm) se instalează un inel pentru torturi şi se aşază înăuntru jumătate din cantitatea de pişcoturi (dacă este nevoie pişcoturile se taie). Gelatina se înmoaie în apă rece.
Se bate untul cu zahăr şi se înglobează smântână. Se dizolvă gelatina şi se înglobează în fir subţire în compoziţia de unt. Se adaugă vişinele şi frişca bătută.
Jumătate din cantitatea de cremă se aşază pe stratul de pişcoturi. Se acoperă cu restul de pişcoturi. Se repartizează deasupra restul de cremă şi se dă tortul la frigider timp de cca. 3 ore.
Se bate frişca împreună cu zahărul vanilinat şi se introduce în şpriţ. Se scoate inelul din jurul tortului şi se decorează tortul cu fâşii de friscă aplicate cu şpriţul, cu vişine şi cu fistic.
Tort de visine cu piscoturi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu visine
Imi place cum a iesit tortul asta! sa mi dai si mie o bucata!