Tort de zmeura cu caise
PrinteazaTort de zmeura cu caise din: unt, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, migdale, faina, gem de zmeura, blat, gelatina, budinca de vanilie, lapte, frisca, zahar, zmeura, caise, tort gelle, fulgi de migdale si fistic macinat.
blat:
- 65 g unt
- 40 g zahar
- 1 lingurita coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 60 g migdale
- 90 g faina
- 2 linguri gem de zmeura
- 1 blat
crema si glazura:
- 1 foaie gelatina
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 350 ml frisca
- 85 g zahar
- 250 g zmeura
- 300 g caise
- 1 plic tort gelee
- 250 ml suc de caise
- 50 g fulgi de migdale
- 1 lingura fistic macinat
Mod de preparare:
Blat: se framanta un aluat din unt, zahar, coaja si suc de lamaie, migdale si faina; se da la rece 30 de minute. Cuptorul se incinge la 200C. Se intinde o foaie, se asaza pe tava si se inteapa in mai multe locuri cu o furculita. Se coace 10-15 minute, se scoate din tava si se lasa sa se racoreasca; se asaza pe un pltou; se unge cu gem. Se asaza deasupra blatul pe pandispan. Se asa de jur imprejur inelul.
Se inmoaie gelatina. Praful de budinca se amesteca impreuna cu 5 linguri de lapte. Restul de lapte se da in fiert cu 200 ml frisca si 40 g zahar; se adauga praful de budinca si se lasa sa clocoteasca. Se dizolva inauntru gelatina si se repartizeaza pe blat. Se scurg caisele. Se asaza crema, alternand cu zmeura. Se prepara tort gelee dupa indicatiile de pe pachet, adaugandu-se 30 g de zahar.
Se decoreaza cu el fructele. Se indeparteaza inelul. 150 ml de frisca se bat cu o lingura de zahar si se asaza pe marginea tortului. Se presara deasupra migdale. Se fac rozete de frisca si se decoreaza cu fistic si zmeura.
Tort de zmeura cu caise
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gem de zmeura fara samburi