Tort de zmeura cu migdale si branza de vaci

Printeaza

Tort de zmeura cu migdale si branza de vaci din: fursecuri cu migdale, unt, migdale, zmeura, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, zahar vanilat, rachiu de zmeura, frisca.

Ingrediente:Tort_de_zmeura_cu_migdale_si_branza_de_vaci

  • 100 g fursecuri cu migdale
  • 100 g unt
  • 40 g migdale tocate
  • 6 foi gelatina
  • 500 g zmeura
  • 175 g iaurt
  • 175 g branza de vaci
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 g zahar
  • 2 linguri rachiu de zmeura
  • 200 g frisca

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (20 cm). Se zdrobesc biscuiii şi se amestecă împreună cu migdalele. Se topeşte untul şi se înglobează; compoziţia se aşază pe fundul formei, se incrustează şi se dă la frigider.

Se înmoaie gelatina. Se amestecă iaurtul cu brânză de vaci, suc de lămâie, zahăr vanilat şi zahăr tos. Se încălzeşte puţin rachiul şi se dizolvă gelatina în el; se adaugă la cremă, se înglobează şi se dă la frigider cca 15 min.

Când începe să se întărească se înglobează frişca bătută.

Se înglobează boabele de zmeură în cremă. Se repartizează pe blat şi se lasă la frigider cca 2 ore. Se îndepărtează inelul formei şi se presară pe tort restul de zmeură. Se ornează eventual cu frunze de lămâiţă.

Tort de zmeura cu migdale si branza de vaci

Tort_de_zmeura_cu_migdale_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.