Tort de zmeura
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de zmeura din: oua, zahar, amaretto, faina, amidon, cacao, foi de gelatina, mascarpone, branza de vaci, lichior de oua, frisca, zmeura, glazura de gelatina, zahar si suc de mere.
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 50 ml Amaretto
- 3 linguri faina
- 3 linguri amidon
- 1 lingura cacao
crema:
- 3 foi gelatina
- 250 g mascarpone
- 250 g branza de vaci
- 100 ml lichior de oua
- 200 ml frisca
topping:
- 500 g zmeura
- 1 plic praf de glazura de gelatina
- 2 linguri zahar
- 200 ml suc de mere
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. 1 Se bat ouăle cu zahăr şi se înglobează lichiorul Amaretto, urmat de făina amestecatăcu amidon si cacao. . Se aşază compoziţia într-o formă de tort (0, 26 cm) unsă şi se coace la cuptor cca 30 min.
Se inmoaie gelatina. Se amesteca mascarpone cu branza de vaci si lichior de oua. Se dizolva gelatina la foc moale si se amesteca impreuna cu 2 linguri branza de vaci. Se inglobeaza apoi in restul de compozitie; cand incepe sa se intareasca se incorporeaza frisca batuta. Se taie blatul pe 2 niveluri; blatul de jos se aseaza pe un platou, se acopera cu crema si cu al doilea blat se da la frigider circa 2 ore.
Se repartizeaza zmeura pe tort. Se prepara glazura de gelatina din praful din plic, zahar, 50 ml apa si suc de mere, conform inficatiilor de pe ambalaj. Se toarna peste zmeura.
Tort de zmeura
Pofta buna!