Tort delicios cu banane

Printeaza

Tort delicios cu banane din: oua, zahar, faina, praf de copt, banane, lamaie, ciocolata, gelatina, frisca, iaurt.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutura 1:

  • 5 banane
  • 1 lămâie
  • 3 iaurturi cu aromă de banană
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 10 g gelatină
  • 100 g frişcă

Pentru umplutura 2:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g iaurt gras
  • 5 g gelatină
  • 100 g frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru blat se separă ouăle, iar albuşurile se bat cu zahărul. Separat se bat gălbenuşurile, apoi se adaugă treptat peste albuşuri. Se presară făina amestecată cu praful de copt.

Compoziţia se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 minute.

Se prepară prima umplutură: se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 min. Se taie jumătăţi bananele, se stropesc cu suc de lămâie şi se aşază peste blatul răcit.

Se topeşte ciocolata în bain-marie şi se toarnă peste iaurt. Se adaugă gelatina şi apoi se înglobează frişca bătută, se repartizează peste banane.

Pentru a doua umplutură, se prepară, la fel, o cremă din ciocolată topită, iaurt şi frişcă. Se aşază peste prima şi se lasă să se întărească.

Se decorează tortul cu frişcă, banane şi ciocolată rasă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.