Tort delicios cu bezea si fructe asortate

Printeaza

Tort delicios cu bezea si fructe asortate din: oua, faina, zahar, cacao, esenta de rom, praf de copt, suc de lamaie, fructe asortate, lichior de fructe.

Ingrediente:Tort_delicios_cu_bezea_si_fructe_asortate

blat:

  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • esenta de rom
  • praf de copt

bezeaua:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • sucul de la o lamaie

pentru ornat:

  • fructe asortate
  • lichior de fructe

 

Mod de preparare:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de rom. După ce obţinem o cremă adăugăm făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Omogenizăm şi adăugăm albuşurile bătute spumă.

Turnăm compoziţia în forma unsă cu unt şi coacem 45 de minute la foc moderat.

Scoatem blatul pe un grătar, iar după ce s-a răcit îl stropim cu lichior de fructe. albuşurile spumă. Adăugăm zahărul, continuăm să batem până se întăreşte din nou şi turnăm sucul de lămâie.

Punem vasul pe baie de abur şi batem 15 minute continuu.

Intindem albuşurile în tavă pe o foaie de copt, nivelându-le într-o formă rotundă, de dimensiunea blatului. Coacem 30 de minute la foc mic.

Punem blatul pe un platou, adăugăm foaia de bezea şi ornăm cu un mix de fructe, după preferinţă. Stropim fructele cu lichior de fructe şi le presărăm cu zahăr farin.

Tort delicios cu bezea si fructe asortate

Tort_delicios_cu_bezea_si_fructe_asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.