Tort delicios cu bezea si fructe asortate
PrinteazaTort delicios cu bezea si fructe asortate din: oua, faina, zahar, cacao, esenta de rom, praf de copt, suc de lamaie, fructe asortate, lichior de fructe.
blat:
- 6 oua
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 30 g cacao
- esenta de rom
- praf de copt
bezeaua:
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- sucul de la o lamaie
pentru ornat:
- fructe asortate
- lichior de fructe
Mod de preparare:
Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de rom. După ce obţinem o cremă adăugăm făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Omogenizăm şi adăugăm albuşurile bătute spumă.
Turnăm compoziţia în forma unsă cu unt şi coacem 45 de minute la foc moderat.
Scoatem blatul pe un grătar, iar după ce s-a răcit îl stropim cu lichior de fructe. albuşurile spumă. Adăugăm zahărul, continuăm să batem până se întăreşte din nou şi turnăm sucul de lămâie.
Punem vasul pe baie de abur şi batem 15 minute continuu.
Intindem albuşurile în tavă pe o foaie de copt, nivelându-le într-o formă rotundă, de dimensiunea blatului. Coacem 30 de minute la foc mic.
Punem blatul pe un platou, adăugăm foaia de bezea şi ornăm cu un mix de fructe, după preferinţă. Stropim fructele cu lichior de fructe şi le presărăm cu zahăr farin.
Tort delicios cu bezea si fructe asortate
Pofta buna!