Tort delicios de capsuni cu frisca
PrinteazaTort delicios de capsuni cu frisca din: ouă, zahăr pudră, zahăr vanilat, unt, lapte sau frişcă lichidă, făină, praf de copt, rom, zahăr pudră, lapte, gelatină granulată, frunze de mentă sau lămâiţă.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 g unt
- 80 ml lapte sau frişcă lichidă
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 50 ml rom
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml frişcă
- 40 g zahăr pudră
- 70 ml lapte cald
- 5 g gelatină granulată
- 500 g căpşuni
- frunze de mentă sau lămâiţă pentru ornat
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se bate gălbenuşul cu zahăr tos, zahăr vanilat şi unt moale; se înglobează laptele cald, urmat de făina amestecată cu praf de copt.
La final se înglobează albuşul bătut Compoziţia se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu pesmet; se aşază în cuptorul încins la 170 °C şi se coace cca 35-40 min.
Se scoate blatul din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar; apoi se taie pe 3 niveluri şi fiecare dintre cele 3 blaturi se însiropează cu rom.
Se pregăteşte crema; se bate frişca împreună cu zahărul. Se dizolvă gelatina în lapte cald şi 2-3 linguri de compoziţie se înglobează în frişcă. Se amestecă în final toate.
Se unge cu frişcă blatul de jos, se aşază căpşuni tăiate felii. Se pune al doilea etaj de blat şi se procedează la fel; pe etajul superior se aşază cremă şi căpşuni întregi. Se lasă tortul să stea la frigider 1-2 ore înainte de servire.
Tort delicios de capsuni cu frisca
Pofta buna!