Tort delicios de capsuni cu frisca

Printeaza

Tort delicios de capsuni cu frisca din: ouă, zahăr pudră, zahăr vanilat, unt, lapte sau frişcă lichidă, făină, praf de copt, rom, zahăr pudră, lapte, gelatină granulată, frunze de mentă sau lămâiţă.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  •  180 g zahăr pudră
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  120 g unt
  •  80 ml lapte sau frişcă lichidă
  •  200 g făină
  •  1/2 plic praf de copt
  •  50 ml rom

Ingrediente pentru cremă:

  •  500 ml frişcă
  •  40 g zahăr pudră
  •  70 ml lapte cald
  •  5 g gelatină granulată
  •  500 g căpşuni
  •  frunze de mentă sau lămâiţă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se bate gălbenuşul cu zahăr tos, za­hăr vanilat şi unt moale; se înglobează laptele cald, ur­mat de făina amestecată cu praf de copt.

La final se în­globează albuşul bătut Compoziţia se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu pesmet; se aşază în cupto­rul încins la 170 °C şi se coace cca 35-40 min.

Se scoate blatul din cup­tor şi se lasă să se răcească pe un grătar; apoi se taie pe 3 niveluri şi fiecare din­tre cele 3 blaturi se însiropează cu rom.

Se pregăteşte crema; se bate frişca împreună cu za­hărul. Se dizolvă gelatina în lapte cald şi 2-3 linguri de compoziţie se înglobează în frişcă. Se amestecă în final toate.

Se unge cu frişcă blatul de jos, se aşază căpşuni tă­iate felii. Se pune al doilea etaj de blat şi se procedea­ză la fel; pe etajul superior se aşază cremă şi căpşuni întregi. Se lasă tortul să stea la frigider 1-2 ore îna­inte de servire.

 

Tort delicios de capsuni cu frisca

Tort_delicios_de_capsuni_cu_frisca

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.