Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra Pentru glazura: 100 g ciocolata […]
Tort delicios cu ciocolata si capsuni
PrinteazaTort delicios cu ciocolata si capsuni din: unt, ciocolată neagră, zahăr, oua, faina, friscă, căpşuni, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 175 g unt
- 220 g ciocolată neagră
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 65 g făină
Pentru cremă:
- 300 ml friscă
- 400 g căpşuni
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşti pe baie de aburi 175 g de ciocolată cu untul şi cu zahărul. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le încorporezi unul câte unul peste crema de ciocolată.
Pui făina cernută în compoziţie, iar la sfârşit încorporezi albuşurile.
Torni blatul într-o formă de tort şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. îl laşi la răcorit înainte să-l tai în jumătate.
Pentru cremă, păstrezi 100 de grame de căpşuni, iar pe celelalte le pasezi cu o furculiţă şi le pui la scurs.
Piureul obţinut îl amesteci cu frişca bătută cu zahărul pudră.
Pui trei sferturi din cremă peste prima foaie de tort, aşezi a doua foaie şi apoi îmbraci tortul cu restul.
Tai felii căpşunile rămase şi decorezi după imaginaţie. La final, razi restul de ciocolată.
Tort delicios cu ciocolata si capsuni
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu ciocolata si pricomigdale
Pofta buna!