Tort delicios cu ciocolata neagra
PrinteazaTort delicios cu ciocolata neagra din: unt, zahar pudra, smantana, oua, ciocolata, vodca, faina, cacao, sare.
- 125 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 250 ml smântână grasă
- 4 ouă
- 300 g ciocolată neagră
- 45 ml vodcă
- 250 g (1 cană) cu făină
- 60 g cacao
- 5 g sare
- trandafiri roz, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge cu unt o formă de tort în formă de inimă şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Intr-o cratiţă, topeşte untul cu zahărul şi adaugă smântână.
Lasă la foc mic până când zahărul s-a dizolvat. Adaugă vodca. Lasă să se răcească. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul, în cratiţă. Topeşte ciocolata la bain-marie.
Ia-o de pe foc şi amestec-o cu untul. Intr-un castron, amestecă făina, cacao şi sarea. Adaugă crema de ciocolată şi omogenizează. Bate spumă albuşurile de ou şi adaugă-le în castron, folosind o lingură de metal. Toarnă aluatul obţinut în formă.
Coace timp de 50 de minute. Lasă să se răcească 15 minute, apoi scoate tortul din formă. Presară cacao deasupra şi decorează cu trandafiri.
Pofta buna!