Tort delicios cu crema de ciocolata neagra

Printeaza

Tort delicios cu crema de ciocolata neagra din: făină, ciocolată neagră, sare, unt, zahar, oua, smântână pentru frişcă.

Tort_delicios_cu_crema_de_ciocolata_neagra

Ingrediente:

  • 225 g făină
  • 150 g ciocolată neagră
  • un praf sare
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă

Pentru cremă:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 75 g unt

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi, la viteză mare, untul moale cu zahărul până devin spumă.

Cobori treapta de la mixer pe viteza mică şi adaugi ouăle, treptat.

Ulterior, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, şi încorporezi făina cu sarea. La final, pui ciocolata ruptă în bucăţi mici.

Impărţi aluatul în două şi coci 2 blaturi, 25 de minute, în tăvi cu hârtie de copt.

Când sunt gata, le laşi să să răcească 10 minute, apoi le scoti.

Pentru cremă, pui frişca pe foc. Când începe să fiarbă, o tomi peste ciocolata ruptă în bucăţi mici, amestecată cu untul moale. Amesteci până se topesc ingredientele, apoi laşi deoparte 15 minute.

Amesteci din nou până se îngroaşă. Crema obţinută o pui la frigider 1 oră.

Ungi prima bucată de blat cu cremă, acoperi cu cealaltă bucată şi ornezi cu cremă. Dai tortul la rece 3 ore înainte sa-l servesti.

Tort delicios cu crema de ciocolata neagra

Tort_delicios_cu_crema_de_ciocolata_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.