Tort delicios cu crema de ciocolata neagra
PrinteazaTort delicios cu crema de ciocolata neagra din: făină, ciocolată neagră, sare, unt, zahar, oua, smântână pentru frişcă.
Ingrediente:
- 225 g făină
- 150 g ciocolată neagră
- un praf sare
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
Pentru cremă:
- 200 g ciocolată neagră
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 75 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi, la viteză mare, untul moale cu zahărul până devin spumă.
Cobori treapta de la mixer pe viteza mică şi adaugi ouăle, treptat.
Ulterior, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, şi încorporezi făina cu sarea. La final, pui ciocolata ruptă în bucăţi mici.
Impărţi aluatul în două şi coci 2 blaturi, 25 de minute, în tăvi cu hârtie de copt.
Când sunt gata, le laşi să să răcească 10 minute, apoi le scoti.
Pentru cremă, pui frişca pe foc. Când începe să fiarbă, o tomi peste ciocolata ruptă în bucăţi mici, amestecată cu untul moale. Amesteci până se topesc ingredientele, apoi laşi deoparte 15 minute.
Amesteci din nou până se îngroaşă. Crema obţinută o pui la frigider 1 oră.
Ungi prima bucată de blat cu cremă, acoperi cu cealaltă bucată şi ornezi cu cremă. Dai tortul la rece 3 ore înainte sa-l servesti.
Tort delicios cu crema de ciocolata neagra
Pofta buna!