Tort delicios cu crema
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, iaurt, frisca, gelatina, zahar, suc de fructe, ciocolata.
- 200 g biscuiţi vanilaţi
- 1 pachet de unt sau margarină
Ingrediente crema1:
- 400 g iaurt cu gust de piersici
- 200 g frişcă lichidă
- 10 g gelatină
Ingrediente crema2:
- 400 g iaurt cu gust de fructe de padure
- 200g frisca lichida
- 10 g gelatina
Ingrediente decor:
- 1 plic gelatină pentru torturi
- 2 linguri de zahăr
- 200 ml suc de fructe sau apă
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Freci untul până devine ca o spumă, iar biscuiţii îi dai prin maşina de tocat. Amesteci ambele compoziţii şi torni ce rezultă într-un vas rotund de sticlă.
Baţi frişca spumă tare, topeşti gelatina în apă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi fierbi la bain-marie timp de 10 minute, apoi o amesteci cu iaurtul de piersici. Adaugi frişca şi torni compoziţia peste blatul întins cu mâna în vas, apoi dai la frigider 10-15 minute. Procedezi la fel ca la prima cremă şi după ce ai lăsat prima cremă la frigider pentru 15 minute, torni cea de-a doua cremă peste ea. Dai din nou tortul la frigider.
Amesteci sucul de fructe cu zahărul, iar gelatina o topeşti şi o amesteci cu ciocolata şi cu sucul, apoi fierbi totul la bain-marie timp de 1 minut, după care pui ceea ce rezultă peste cea de-a doua cremă şi dai din nou la frigider.
Blatul acestui tort îl poţi face în loc de biscuiţi cu fulgi de porumb sau cu blat de pandişpan, dar cel mai bun este cel făcut din biscuit.
Tort delicios cu crema
Pofta buna!