Tort delicios cu crema caramel
PrinteazaTort delicios cu crema caramel din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, lapte, unt.
Pentru blat:
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar făină
- 4 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 300 g zahăr
- 2 linguriţe făină
- 200 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 300 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile până devin spumă. Adaugi zahărul, treptat, şi continui să mixezi până obţii o compoziţie pufoasă şi albă. Baţi gălbenuşurile cu furculiţa, unul câte unul, şi le încorporezi în amestecul de albuşuri.
Torni făina în ploaie împreună cu zahărul vanilat şi amesteci de jos în sus. Vei obţine un aluat aerat pe care-l pui într-o formă unsă cu unt şi-l dai 20-25 de minute la cuptorul încins.
Intre timp, prepari crema. Caramelizezi jumătate din cantitatea de zahăr, iei vasul de pe foc, torni laptele, pui din nou pe foc şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul. Când compoziţia s-a răcit, adaugi făina, gălbenuşurile şi restul de zahăr. Amestecul îl fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă.
La final, când s-a răcit, încorporezi untul bătut spumă în prealabil.
Blatul răcit îl tai în trei, ungi fiecare felie cu cremă, îl omezi după dorinţă şi îl dai la frigider 3 ore.
Tort delicios cu crema caramel
Pofta buna!