Tort delicios cu crema de ciocolata si mascarpone

Printeaza

Tort delicios cu crema de ciocolata si mascarpone din: unt, zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, sare, ciocolata, smantana, mascarpone.

Ingrediente:Tort delicios cu crema de ciocolata si mascarpone

Pentru blat:

  • 150 g unt
  • 250 a zahăr
  • 5 ouă
  • 240 g făină
  • 50 g cacao
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 250 g ciocolată
  • 300 g smântână pentru frişca
  • 100 g mascarpone

 

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort.

Amesteci făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul, adaugi ouăle, unul câte unul, făina şi laptele, alternativ. Torni compoziţia în tavă şi ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii.

Il laşi la răcorit şi-l scoţi din formă. Rupi ciocolata şi o amesteci cu smântână. Ţii pe baie de aburi până când se omogenizează, fără să fiarbă.

Dai crema la frigider câteva ore, o scoţi, o amesteci cu crema de mascarpone şi mixezi. îmbraci tortul în cremă şi decorezi după imaginaţie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.