Tort delicios cu crema de portocale
PrinteazaTort delicios cu crema de portocale din: oua, faina, unt, bicarbonat, miere, zahar, lapte, amidon, smantana, lichior.
Pentru blaturi:
- 20 gălbenuşuri
- 12 albuşuri
- 500 g unt
- 400 g făină
- 10 g bicarbonat
- 8 linguri apă rece
- 8 linguri miere
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Pentru crema:
- 360 ml lapte
- 100 g zahăr
- coaja unei portocale
- 5 gălbenuşuri
- 2 linguri amidon
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă lichior de portocale
- o lingură unt nesărat
- o lingură smântână
Mod de preparare:
Pentru blaturi, se mixează untul moale şi mierea. Se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile şi se amestecă bine.
Se pun zahărul vanilat, făina amestecată cu bicarbonat şi cernută, se amestecă şi se pune apa rece. Se unge forma de copt, se tapetează cu hârtie şi se toarnă numai 200 g de aluat. Se nivelează şi se coace 6 minute.
Se procedează la fel pentru celelalte blaturi.
Pentru cremă, se pun pe foc laptele şi coaja rasă de portocale. Când s-a încălzit suficient, fără să fiarbă, se trage deoparte. Se mixează gălbenuşurile şi zahărul timp de 5 minute, apoi se adaugă amidonul şi se amestecă la viteză mică.
Tot la viteză mică se toarnă laptele, se amestecă şi apoi se pune crema pe foc 5-7 minute. Când a devenit groasă, se trage de pe foc, se adaugă vanilia, lichiorul, untul şi smântână.
Blaturile răcite se aşază unul peste celălalt cu crema între ele.
Se lasă la rece de pe o zi pe alta.
Pofta buna!