Tort delicios cu fructe
PrinteazaTort delicios cu fructe din: oua, apa, zahar, praf de copt, sare, crema, lapte, compot de piersici, banane, frisca, nectarine, pere, struguri.
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri apă
- 12 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru prima crema:
- 1 plic de cremă de prăjituri cu gust de ciocolată
- 400 ml lapte rece
Pentru a doua crema:
- 1 plic de cremă de prăjituri cu gust de vanilie
- 400 ml lapte rece
Pentru umplutură şi decor:
- 1 borcan compot de piersici
- 3 banane
- 300 g frişcă lichidă
- 2 nectarine
- 2 pere
- struguri
Mod de preparare:
Separi ouăle, baţi albuşurile cu un praf de sare până încep să se umfle, după care adaugi apa. Baţi în continuare, adaugi zahărul.
Când albuşul s-a întărit, adaugi gălbenuşurile, amestecând încet. Amesteci şi făina cu praful de copt şi le adaugi peste albuşuri şi gălbenuşuri.
Pui compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor pentru 40 de minute.
După ce s-a răcit, tai blatul ca să obţii 3 foi. Il însiropezi, îl umpli cu cele două creme pe care le prepari conform instrucţiunilor de pe pachet.
Peste fiecare strat de cremă adaugi fructele feliate sau bucăţi, după caz. Decorezi cu frişcă şi fructe.
Tort delicios cu fructe
Pofta buna!