Tort delicios cu portocale

Printeaza

Tort delicios cu portocale din: oua, zahar, faina, dulceata de portocale, lapte, gelatina, smantana.

Ingrediente:Tort_delicios_cu_portocale

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 300 g dulceaţă de portocale

Pentru umplutură:

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatină granulată
  • 250 g smântână dulce (pentru frişcă)

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci spumă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi făina, apoi albuşurile bătute spumă.

Ungi cu unt 2 tăvi de cuptor, împărţi aluatul pe fiecare dintre ele şi-l coci în cuptorul încins timp de 8-10 minute.

După ce scoţi cele 2 blaturi din cuptor şi le laşi să se răcească, pe una dintre foi o ungi cu dulceaţă şi o rulezi într-o formă de sul. Laşi deoparte să se odihnească.

Pui deoparte cealaltă foaie de blat. Tai rulada în felii de 8 mm grosime şi le aşezi pe marginea unei salatiere.

Pentru umplutura, amesteci gălbenuşurile cu zahărul. Fierbi laptele şi adaugi în el amestecul precedent.

Inmoi gelatina în apă rece, apoi o dizolvi în amestecul de lapte şi gălbenuş. Baţi smântână şi o încorporezi.

Decupezi 2 cercuri din blatul rămas. Verşi 1/3 din preparatul lichid de mai sus în vasul garnisit cu rondele de ruladă puse în cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, cremă, rondele de ruladă, cremă şi iar cerc de blat.

Ornezi tortul cu frişcă şi cu felii de portocală.

Tort delicios cu portocale

Tort_delicios_cu_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.