Tort delicios cu dulceata de zmeura
PrinteazaTort delicios cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar, oua, lapte, sare, praf de copt, frisca, fructe, dulceata.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 50 ml lapte
- un vârf de cuţit sare
- un plic praf de copt
- frişcă lichidă
- 300 g fructe, pentru ornat
- dulceaţă de zmeură
- zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat (opţional)
Mod de preparare:
Untul şi ouăle se scot din frigider cu 2 ore înainte de preparare, pentru a fi la temperatura camerei.
Se amestecă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie uşoară, spumoasă.
Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Se cerne făina si se amestecă cu praful de copt, sarea şi, opţional, zahărul vanilinat.
Ingredientele uscate se amestecă bine cu ceie lichide, adăugând şi laptele.
După ce s-a omogenizat compoziţia, se împarte în două şi se toarnă în două tăvi identice.
Blaturile se coc la 180°C, aproximativ 20 de minute, apoi se lasă să se răcească.
Separat, se bate frişca lichidă, iar când blaturiie s-au răcit, se ung cu dulceaţă de zmeură, apoi se umplu cu frişcă.
Tortul se îmbracă cu frişca rămasă, apoi se pudrează cu zahăr, şi se ornează cu fructe.
Pofta buna!