Tort de ciocolata glazurat din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 150 gzahăr pudră 135 g făină 15 g cacao Pentru cremă: 200 mi frişca lichidă 200 g ciocolată cu lapte Pentru glazură: 200 ml friscă lichidă 200 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă şi […]
Tort delicios cu glazura de ciocolata
PrinteazaTort delicios cu glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, praf de copt, crema de ciocolata, cacao, margarina, ciocolata de menaj.
- 10 oua
- 240 g zahar
- 240 g faina
- 1 praf de copt
- ulei
Ingrediente pentru crema:
- 7 oua
- 14 linguri zahar
- 2-3 linguri crema de ciocolata
- 2-3 linguri cacao
- 500 g margarina
Ingrediente pentru glazura:
- 20 g ciocolata menaj
- 5 linguri ulei
Mod de preparare:
Pregatesti blatul, bati albusurile, adaugi zaharul, galbenusurile, praful de copt, faina. Ai nevoie de 2 tavi de aceeasi marime.
Ungi fiecare tava cu ulei, le tapetezi cu faina si intinzi 2 foi, foarte subtiri, cu ajutorul cutitului.
Repeti operatiunea pana se termina foile. Din 10 oua ar trebui sa iasa 10 foi.
Pregatesti crema, bati bine 7 oua pe aburi cu 14 linguri de zahar. Apoi adaugi cele 2-3 linguri de ciocolata si 2-3 linguri de cacao. Incorporezi margarina, tinuta la temperatura camerei si o freci bine.
Intinzi peste fiecare foaie crema si, la final, torni glazura obtinuta prin amestecul ingredientelor.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort de ciocolata glazurat
Tort cu ciocolata si miere
Tort cu ciocolata si miere din: oua, miere, zahar, unt, faina, ciocolata, ciocolata amaruie, smantana. Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr 1 lămâie 120 g făină Pentru crema: 250 g unt 2 ciocolate cu lapte 6 ouă 200 g zahăr 210 g ciocolată amăruie 150 g smântână 25 g miere 40 g unt Mod […]
Tort de biscuiti cu ciocolata
Tort de biscuiti cu ciocolata din: biscuiti, ciocolata, frisca, zahar, portocala. Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g ciocolată cu lapte 100 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr 3-4 felii de portocală, pentru decor 50 g ciocolată de menaj sau amăruie pentru glazură Mod de preparare: Topeşti la bain-marie ciocolata împreună cu frişca. Păstrezi […]
Tort cu ciocolata alba si fructe
Tort cu ciocolata alba si fructe din: unt, zahar, oua, vanilie, faina, praf de copt, zahar pudra, branza de vaci, zmeura, colorant, gem de zmeura, ciocolata alba. Ingrediente: Pentru blat: 225 g unt, înmuiat 225 g zahăr tos 4 ouă, bătute 1 linguriţă esenţă de vanilie 125 g făină 100 g făină integrală 2 linguriţe […]
Pofta buna!