Tort delicios cu mere

Printeaza

Tort delicios cu mere din: mere, făină, suc de lămâie, unt moale,  zahăr, zahăr vanilat, sare, coajă de lămâie rasă, oua, praf de copt, lapte, zahăr pudră, unt.

 

Ingrediente:Tort delicios cu mere

  • 750 g mere
  • 250 g făină
  • suc jde lămâie
  • 160 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă
  • 3 ouă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1-2 linguri lapte
  • zahăr pudră
  • unt pentru ungerea formei (de 26 cm diametru)

Mod de preparare:

Cureţi merele, le tai în 4, le îndepărtezi cotorul, apoi tai merele în felii şi le stropeşti cu suc de lămâie. Căleşti merele în 60 g unt până devin aurii, apoi le laşi la răcit.

Untul rămas îl pasezi într-un vas cu mixerul, timp în care adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat, sarea şi coaja de lămâie. înglobezi pe rând ouăle şi omogenizezi bine compoziţia.

Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius. Amesteci bine făina cu praful de copt şi cu laptele, apoi înglobezi şi amestecul precedent.

Ungi cu unt o formă de tort, torni aluatul şi netezeşti suprafaţa. Aranjezi aspectuos feliile de mere sub formă circulară, apoi dai la cup tor timp de 40-50 de minute ( la poziţia 3-4 a cuptorului pe gaz).

Când e gata, laşi tortul la răcit şi scoţi marginea detaşabilă a formei şi pui uşor tortul pe un platou. Presari tortul cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.