Tort delicios cu migdale
PrinteazaTort delicios cu migdale din: nuca de cocos, albusuri, zahar pudra, migdale, galbenusuri, smantana, unt, esenta de vanilie, frisca.
Ingrediente pentru blat:
- 2 linguri cu nucă de cocos deshidratată
- 5 albuşuri
- 250 g zahăr pudră
- 200 g migdale măcinate
Ingrediente pentru topping:
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 150 ml smântână grasă
- 100 g unt
- 2 linguriţe cu esenţă de vanilie
- 3 linguri cu fulgi de migdale, pentru decor
- frişcă, pentru servire
Mod de preparare:
Setează cuptorul la 200°C. Presară nuca de cocos într-o formă unsa cu unt.
Pentru a face blatul, bate albuşurile până se întăresc, apoi adaugă treptat zaharul. Adaugă migdalele măcinate.
Toarnă amestecul în tavă şi coace timp de 20-25 de minute. Scoate blatul din cuptor şi lasă-l să se răcească în formă, apoi scoate-l din tavă.
Pentru topping, pune gălbenuşurile, zahărul şi smântână într-o tigaie, la foc mic şi amestecă în mod constant până când se transformă într-o cremă groasă, ia tigaia de pe foc şi adaugă untul şi vanilia. Amestecă bine.
Toarnă compoziţia într-un castron, acoperă strâns cu folie de plastic şi lasă să se răcească.
Amestecă uşor crema apoi aşaz-o pe blat. Imprăştie deasupra fulgii de migdale. Serveşte cu frişcă.
Tort delicios cu migdale
Pofta buna!