Tort delicios cu migdale

Printeaza

Tort delicios cu migdale din: nuca de cocos, albusuri, zahar pudra, migdale, galbenusuri, smantana, unt, esenta de vanilie, frisca.

 

Ingrediente pentru blat: 

  • 2 linguri cu nucă de cocos deshidratată
  • 5 albuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 200 g migdale măcinate

Ingrediente pentru topping:

  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 ml smântână grasă
  • 100 g unt
  • 2 linguriţe cu esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu fulgi de migdale, pentru decor
  • frişcă, pentru servire

Mod de preparare:

Setează cuptorul la 200°C. Presară nuca de cocos într-o formă unsa cu unt.

Pentru a face blatul, bate albuşurile până se întăresc, apoi adaugă treptat zaharul. Adaugă migdalele măcinate.

Toarnă amestecul în tavă şi coace timp de 20-25 de minute. Scoate blatul din cuptor şi lasă-l să se răcească în formă, apoi scoate-l din tavă.

Pentru topping, pune gălbenuşurile, zahărul şi smântână într-o tigaie, la foc mic şi amestecă în mod constant până când se transformă într-o cremă groasă, ia tigaia de pe foc şi adaugă untul şi vanilia. Amestecă bine.

Toarnă compoziţia într-un castron, acoperă strâns cu folie de plastic şi lasă să se răcească.

Amestecă uşor crema apoi aşaz-o pe blat. Imprăştie deasupra fulgii de migdale. Serveşte cu frişcă.

 

Tort delicios cu migdale

Tort_delicios_cu_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.