Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Tort delicios pentru Revelion
PrinteazaTort delicios pentru Revelion din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan.
Ingrediente:
blat alb:
- 120 g faina
- 1 praf de copt
- 70 g unt
- 150 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 ml lapte
- 2 albusuri
- sare
blat caramel:
- 225 g zahar
- 140 g faina
- 1 praf de copt
- 80 g unt
- 1 ou
- 130 ml lapte
blat de ciocolata:
- 100 g faina
- 30 g cacao
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 80 g unt
- 50 g zahar brun
- 60 g zahar alb
- 2 oua
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 100 g ciocolata neagra
- 70 ml lapte
crema caramel:
- 130 g unt nesarat
- 230 g zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri miere
glazura neagra
- 150 g ciocolata neagra amara
- 200 ml smantana
- 1 lingura miere
ornare:
400 g martipan sau 300 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Pentru blatul alb, amestecaţi untul cu zahărul, adăugaţi făina, praf de copt, sare, lapte şi vanilie, apoi albuşurile bătute spumă.
Amestecaţi de jos in sus. Turnaţi compoziţia într-o tavă rotundă unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit, 25 – 30 de minute.
Pentru blatul caramel, puneţi 100g zahăr şi 100ml apă, la foc mic si caramelizati.
Opriti focul si turnaţi 100ml apă caldă, amestecaţi şi lăsaţi la răcit. Separat, frecaţi zahărul cu untul.
Amestecaţi şi adăugaţi oul bătut, făina, praful de copt, sarea şi laptele. Coaceţi compoziţia în tava unsă şi tapetată.
Pentru blatul de ciocolată, amestecaţi făina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt şi sarea într-un castron.
Incorporati untul, zahărul şi ouălele, vanilia, ciocolata topită şi laptele. Turnaţi amestecul în tava unsă şi tapetată, coaceţi la foc potrivit.
Pentru crema caramel, frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi vanilia şi siropul caramel sau mierea şi omogenizaţi.
Pentru asamblare, puneţi blatul de ciocolată pe un platou şi ungeţi-l cu crema caramel.
Peste aceasta puneţi blatul caramel şi ungeţi din nou cu cremă şi deasupra puneţi blatul alb.
Pentru glazură, fierbeţi ingredientele timp de 3 minute şi turnaţi peste tort.
Ornaţi marginile cu fâşii de marţipan sau ciocolată albă topită.
Pofta buna!
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]