Tort delicios cu prune
PrinteazaTort delicios cu prune din: oua, zahar, scortisoara, faina, prune, suc de mere, gelatina, crema de branza, zeama de lamaie, smantana, intarisor de frisca, fistic.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 275 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 175 g făină
- 650 g prune
- 400 ml suc de mere
- 2 plicuri gelatină fixatoare
- 500 g cremă de brânză
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 90o ml smântână
- 2 plicuri întăritor de frişcă
- 75 g fistic
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu 2 linguri de apă, 175 g de zahăr şi cu scorţişoara. Presari făină, amesteci şi torni compoziţia într-o tavă rotundă, în care ai pus hârtie de copt.
Nivelezi şi coci blatul circa 40 de minute la foc mediu (180 de grade). Când e gata, laşi să de răcească.
Prunele spălate le rupi în două, le scoţi sâmburii şi pui deoparte 150 g. Pe celelalte le tai cuburi şi le pui la fiert cu 40 g zahăr şi cu sucul de mere.
După câteva clocote, le scurgi de zeamă, pe care o păstrezi.
După ce s-a răcit, amesteci sucul cu gelatina fixatoare, pui iarăşi să fiarbă puţin şi masori cyra 2/3 din lichid, pe care îl amesteci cu prunele. Blatul răcit îl tai în 3 foi, aşezi una la bază, iar peste ea torni prunele.
Brânza o amesteci cu zeama de lămâie, cu 60 g zahăr şi cu restul de gelatină şi laşi la rece. Baţi 400 ml smântână cu întăritorul de frişcă şi când s-a întărit, încorporezi în crema de brânză.
Peste prune întinzi jumătate din cremă, aşezi ţa doua foaie, peste care întinzi cealaltă jumătate din cremă.
Pui a treia foaie şi laşi timp de 2 ore totul la rece. Restul de smântână (500 ml) îl baţi până se întăreşte şi îmbraci tortul cu frişcă.
Ornezi tortul cu jumătătile de prune oprite şi presari sâmburii de fistic, tocaţi, printre prune şi pe laterale.
Tort delicios cu prune
Pofta buna!