Tort delicios cu struguri
PrinteazaTort delicios cu struguri din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, frisca, oua, boabe de struguri.
- 250 g unt
- 300 g zahar
- 6 oua
- 350 g faina
- 4 linguri seminte de mac
- 3 linguri lapte
crema:
- 350 g zahar
- 375 ml lapte
- 650 g frisca
- 7 oua
ornare:
- 500 g boabe de struguri albi si rosii
Mod de preparare:
Intr-un vas, se freacă untul cu zahărul până devine o cremă pufoasă, apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând. Peste această compoziţie se adaugă făina, seminţele de mac şi laptele. Se bat albuşurile spumă şi se amestecă uşor în compoziţia cu lapte.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă apoi se toarnă compoziţia. Se coace la cuptor până se rumeneşte, dar se face şi proba cu scobitoarea. Se lasă la răcit.
Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă treptat laptele. Se pune pe foc amestecându-se încontinuu până se îngroaşă. După ce s-a răcit, se încorporează uşor frişca.
Blatul se taie în două, se întinde un strat de cremă, iar peste acesta se pune un strat de boabe de struguri tăiate în jumătăţi.
Se aşază alt blat, apoi se întinde din nou cremă, peste care se aşază jumătăţi de struguri. Tortul se îm¬bracă în crema rămasă şi se decorează cu boabe de struguri si seminţe de mac.
Tort delicios cu struguri
Pofta buna!