Tort delicios cu visine
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu : oua, zahar, faina, amidon, cacao, compot de visine, zahar vanilat, frisca, zahar pudra, visinata, ciocolata.
Ingrediente blat:
- 3 ouă
- 90 g zahăr
- 60 g făină
- 40 g amidon
- 25 g pudră de cacao
Ingrediente umplutură şi decor:
- 720 ml compot de vişine
- 20 g amidon
- 1 plic zahăr vanilinat
- 400 ml frişcă
- 1 lingură zahăr pudră
- 2 linguri vişinată
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi 3 linguri de apă caldă. Se omogenizează cu telul albuşul bătut, apoi făina amestecată cu amidon şi cacao.
Compoziţia se aşază în formă şi se coace cca. 30 min. Blatul se lasă să se răcorească în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet.
Blatul se taie pe 3 nivele. Se lasă să se scurgă vişinele; se păstrează sucul: acesta se amestecă împreună cu amidonul şi cu zahărul vanilinat. Se lasă să fiarbă până ce se îngroaşă. Vasul se ia de pe foc şi se înglobează vişinele. Se bate frişca împreună cu zahărul pudră.
Blatul de jos se însiropează cu 1 lingură vişinată. Se aşază deasupra 1/2 din compoziţia de vişine, al doilea blat, 1/2 din frişcă, restul de vişine şi apoi al treilea blat însi- ropat cu 1 lingură vişinată. Tortul se acoperă cu restul de frişcă; se presară ciocolată rasă şi vişine.
Pofta buna!