Tort delicios cu visine

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu : oua, zahar, faina, amidon, cacao, compot de visine, zahar vanilat, frisca, zahar pudra, visinata, ciocolata.

Ingrediente blat:

  • 3 ouă
  • 90 g zahăr
  • 60 g făină
  • 40 g amidon
  • 25 g pudră de cacao

Ingrediente umplutură şi decor:

  • 720 ml compot de vişine
  • 20 g amidon
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 400 ml frişcă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 linguri vişinată
  • ciocolată rasă

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort. Se separă ouăle. Gălbenuşu­rile se bat cu zahăr şi 3 lin­guri de apă caldă. Se omogenizează cu telul albuşul bătut, apoi făina amestecată cu amidon şi cacao.

Compoziţia se aşază în formă şi se coace cca. 30 min. Blatul se lasă să se răcorească în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească com­plet.

Blatul se taie pe 3 ni­vele. Se lasă să se scurgă vişinele; se păs­trează sucul: acesta se amestecă împreună cu amidonul şi cu zahărul va­nilinat. Se lasă să fiarbă până ce se îngroaşă. Va­sul se ia de pe foc şi se înglobează vişinele. Se bate frişca împreună cu zahărul pudră.

Blatul de jos se însiropează cu 1 lingură vişi­nată. Se aşază deasupra 1/2 din compoziţia de vi­şine, al doilea blat, 1/2 din frişcă, restul de vişine şi apoi al treilea blat însi- ropat cu 1 lingură vişinată. Tortul se acoperă cu res­tul de frişcă; se presară ciocolată rasă şi vişine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.