Tort delicios
PrinteazaTort delicios din: oua, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, ulei, zeama de compot de ananas.
- 5 oua
- 1 cana faina
- 1 cana zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 praf sare
- 4 linguri ulei
- 1 cana zeama de compot de ananas, pentru insiropat
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă tare albuşurile. Pui zahărul în ploaie, sarea şi continui să amesteci până se topeşte zahărul, iar spuma este tare şi lucioasă. Separat amesteci gălbenuşurile, ca la maioneză, cu uleiul şi laşi.
Adaugi puţină făină în albuşurile spumă şi amesteci, apoi torni câteva linguri de gălbenuş şi baţi. Pui altenativ până termini făina şi ouăle. Atenţie! începi cu făina şi termini tot cu făina.
Adaugi zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
Imbraci în hârtie de copt o tavă de tort cufund detaşabil şi torni compoziţia. Dai la cuptorul încins în prealabil. Faci testul cu scobitoarea şi dacă nu se ia aluat opreşti focul.
După ce s-a răcit tai blatul în trei, însiropezi, umpli şi îmbraci cu crema de cocos fierbinte. Dai la rece. Serveşti decorat după gust.
Tort delicios
Pofta buna!