Tort delicios

Printeaza

Tort delicios din: oua, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, ulei, zeama de compot de ananas.

Ingrediente:Tort_delicios

  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 praf sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana zeama de compot de ananas, pentru insiropat

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă tare albuşurile. Pui zahărul în ploaie, sarea şi continui să amesteci până se to­peşte zahărul, iar spuma este tare şi lucioasă. Separat amesteci gălbenuşurile, ca la maioneză, cu uleiul şi laşi.

Adaugi puţină făină în albuşurile spumă şi amesteci, apoi torni câteva linguri de gălbenuş şi baţi. Pui altenativ până termini făina şi ouăle. Atenţie! începi cu făina şi termini tot cu făina.

Adaugi zahărul vanilat şi coaja de lămâie.

Imbraci în hârtie de copt o tavă de tort cufund detaşabil şi torni compoziţia. Dai la cuptorul încins în prealabil. Faci testul cu scobitoarea şi dacă nu se ia aluat opreşti focul.

După ce s-a răcit tai blatul în trei, însiropezi, umpli şi îmbraci cu crema de cocos fierbinte. Dai la rece. Serveşti decorat după gust.

Tort delicios

Tort_delicios

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.