Tort dietetic
PrinteazaTort dietetic din: oua, fructoza, unt, faina, tarate, cacao, lapte, praf de copt, esenta de rom, smantana, iaurt, gelatina, fructe proaspete.
Pentru blat:
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri fructoză
- 150 g unt
- 2 linguri făină integrală
- 2 linguri tărâţe
- 3 linguri cacao
- 100 ml lapte călduţ
- 1 plic praf de copt
- esenţă de rom
Pentru cremă:
- 200 ml smântână
- 450 g iaurt degresat
- 2 plicuri gelatină granule
- 1 esenţă de rom
- 5 linguri fructoză
Pentru ornat:
- fructe proaspete sau din compot (fără zahăr)
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu fructoză şi cu untul moale. Adaugi cacaua, esenţa de rom, lapte şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt, tărâţele. Torni totul în forma de copt, tapetată cu hârtie şi o laşi în cuptorul încins, cam 30 de minute.
Scoţi apoi blatul şi-l laşi la răcit. Baţi smântână cu fructoză, adaugi iaurtul şi esenţa de rom. Laşi gelatina la înmuiat în puţină apă rece, apoi o dizolvi pe baie de aburi. Când e gata, o adaugi în cremă şi omogenizezi bine. Tai blatul în două.
Aşezi baza pe platou cu inelul special pentru montat sau cu un inel confecţionat din carton. Insiropezi baza cu un sirop format din apă călduţă, fructoză şi esenţă de rom. Torni jumătate din cremă şi o dai la rece timp de 2 ore, să se întărească. Scoţi apoi crema din frigider, aşezi deasupra celălat blat însiropat şi restul de cremă şi dai din nou la rece, până se întăreşte.
Decorezi tortul cu fructe.
Tort dietetic
Pofta buna!