Tort din briose
PrinteazaTort din briose din: faina, amidon, migdale, praf de copt, bicarbonat, ou, unt, zahar, smantana, lapte batut, branza dulce, portocala, lamaie, gelatina, vin, migdale, smantana dulce, cacao.
- 100 g făină
- 100 g amidon
- 60 g migdale măcinate
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 160 g unt moale
- 125 g zahăr
- 120 g smântână
- 150 ml lapte bâtut
- 250 g brânză dulce
- 2 linguriţe coajă de portocală (netratată)
- 2 linguri suc de portocale
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 foi gelatină
- 2 linguri vin alb
- 40 g migdale tăiate mărunt
- 125 ml smântână dulce
- pudră de cacao
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 160 °C. Ungeţi formele pentru brioşe plus o formă de tort. Amestecaţi făina cu amidon, migdale măcinate, praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Frecaţi oul cu 100 g de zahăr, unt, smântână şi lapte bătut. Adăugaţi amestecul de făină şi omogenizaţi.
Puneţi o mică parte din aluat în forma de tort şi turnaţi restul de aluat în formele pentru brioşe.
Lăsaţi la copt 10 minute forma de tort şi 20 de minute formele pentru brioşe. După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi-le încă 5 minute în forme.
Amestecaţi brânza dulce cu restul de zahăr, coaja de portocală şi sucul de fructe.
Lăsaţi gelatina 5 minute la înmuiat în apă rece, apoi stoarceţi-o. Incălziţi vinul şi dizolvaţi gelatina în acesta. Adăugaţi migdalele tăiate şi gelatina la compoziţia de brânză dulce.
Bateţi smântână dulce până devine frişcă şi înglobaţi-o în compoziţia de brânză dulce, apoi lăsaţi 1 1/2h oră la rece.
Tăiaţi brioşele în două şi umpleţi-le cu un strat subtire de cremă. Intindeţi crema şi pe blat şi aşezaţi brioşele deasupra.
Decoraţi prăjitura cu restul de cremă, presăraţi pudră de cacao peste, apoî serviţi-o.
Pofta buna!
A iesit bun tortul din briose?