Tort din foi cu crema de alune
PrinteazaTort din foi cu crema de alune din: oua, zahar, faina, rom, sare, praf de copt, unt, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata cu rom si alune, jeleuri, alune.
Pentru foi:
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 100 g făină albă
- 1 lingură rom
- sare
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri unt
- 3 linguri făină pentru tavă
Pentru sirop:
- 100 ml lapte
- 1 lingură rom
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 150 g alune măcinate
- 150 ml frişcă lichidă
- 1 baton ciocolată cu rom şi alune
Pentru decor:
- 300 ml frişcă lichidă
- jeleuri colorate
- alune
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa:
Freci gălbenuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până se dizolvă. Pui romul, făina cernută cu praful de copt, după care amesteci uşor cu albuşurile bătute spumă tare. Din aluatul obţinut, coci pe rând 3 foi, într-o tavă în formă de inimă, unsă de fiecare dată cu unt şi tapetată cu făină. Laşi foile să se răcească, după care le stropeşti cu lapte amestecat cu rom.
Pregăteşti crema aşa:
Freci untul moale cu zahărul, până devine spumos, încorporezi alunele, ciocolata tăiată mărunt şi frişca bătută spumă. Păstrezi 1/2 din cremă pentru decor.
Asamblezi tortul aşa:
Pe măsură ce asamblezi tortul, stropeşti foile cu lapte amestecat cu rom şi le ungi cu crema rămasă, îmbraci tortul cu frişcă bătută bine şi conturezi inimioara cu crema păstrată. Decorezi cu jeleuri colorate sau cu alune şi fructe zaharisite. Serveşti tortul după ce l-ai răcit 2-3 ore.
Pofta buna!