Tort din fructe cu budinca si ciocolata
PrinteazaTort din fructe cu budinca si ciocolata din: portocale, banane, mere, kiwi, ananas, căpşuni, cireşe, budincă, ciocolata, frisca.
- câte două fructe (portocale, banane, mere, kiwi, ananas, căpşuni şi cireşe mai multe)
- 2 plicuri budincă (după preferinţă)
- 1 ciocolată
- frişcă
Mod de preparare:
Tai felii potrivite (fructele cu coajă le cureţi înainte de coajă) şi le aşezi pe platou astfel: cele considerate mai grele (mere, portocale, ananas, cireşe – fără sâmburi) le pui jos, iar cele mai uşoare sau mai moi (banane, căpşuni, kiwi etc.) le aşezi deasupra, explicaţia fiind ca tortul să nu se destrame sub greutatea celor de sus.
Deci pui un strat de fructe, unul de budincă de vanilie (sau altă budincă, după preferinţă), iar fructe, budincă, apoi razi ciocolată. Ultimul strat este unul foarte bogat de frişcă, cu bucăţele de ciocolată deasupra.
Dai tortul la frigider şi îl serveşti rece. Ideal e să nu rămână pe a doua zi, deoarece îşi pierde consistenţa. Pentru zile calde de vară, este un binevenit desert răcoros şi sănătos.
Pofta buna!