Tort din orez si budinca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu:lapte, zahar, sare, orez, unt, budinca de cacao, rom, nuci, dulceata de visine, nuca de cocos.

Ingrediente:

  • 1,25 I lapte dulce
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 20 g orez
  • 50 g unt
  • 2 plicuri budincă de cacao
  • 1 esenţă de rom
  • câteva nuci
  • 4-5 linguri de dulceaţă de vişine, de mure sau de căpşuni
  • 1/2 pachet fulgi de nucă de cocos

 

Mod de preparare:

In 2 ibrice separate pregăteşti orezul şi budinca de cacao (în acelaşi timp), astfel: Opăreşti orezul cu apă fiartă, după care îl pui pe foc cu 250 ml lapte, 4 linguri de zahăr şi un praf de sare. Laşi să fiarbă.

Cantitatea de lapte este aproximativă, poate fi mai multă sau mai puţină, în funcţie de calitatea orezului, care, după ce e fiert, trebuie să fie bine legat (după ce se răceşte trebuie să se întărească). După ce iei ore­zul de pe foc, adaugi untul, apoi jumătate din esenţa de rom şi omogenizezi bine. în acelaşi timp, prepari budinca cu 1l lapte, după instrucţiunile de pe plic.

Intr-o formă mai mică de tort (de metal), care se poate desface ulterior (aşezată deja pe platou), torni orezul, după care pui bucăţi de miez de nucă şi câteva linguriţe de dulceaţă. Torni budinca. După ce se răceşte bine, scoţi partea detaşabilă şi presari pe toată suprafaţa fulgi de ciocolată (ciocolată rasă pe râzătoare).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.