Tort diplomat cu iaurt
PrinteazaTort diplomat cu iaurt din: iaurt, gelatina, zahar, frisca, piscoturi, fructe.
- 800 g iaurt
- 4 plicuri gelatină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un litru frişcă
- un pachet pişcoturi
- fructe (portocală, banană, kiwi şi ananas)
Mod de preparare:
Se toarnă iaurtul într-o cratiţă şi se pune la încălzit. Peste el, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă încontinuu până se topeşte.
Se pune gelatina la înmuiat, în apă călduţă, după care se toarnă în compoziţia de iaurt. Se amestecă uşor, până se încorporează gelatina, apoi se lasă să se răcească.
Intre timp, se curăţă fructele de coajă şi se taie felii.
După ce s-a răcit compoziţia de iaurt, se adaugă jumătate din cantitatea de frişcă bătută şi se amestecă uşor. Se aşază într-o tavă câte un rând de fructe şi unul de cremă de iaurt.
Se lasă la rece aproximativ trei ore, după care se aşază pişcoturile deasupra. Se întoarce tortul pe un platou şi se ornează cu restul de frişcă bătută.
Pofta buna!