Tort diplomat cu mere
PrinteazaTort diplomat cu mere din: biscuiti, unt, zahar, iaurt, frisca, mere, nuci, gelatina.
Pentru aluat:
- 350g biscuiti simpli
- 4 linguri unt topit
- 2 linguri zahar
Pentru crema:
- 500 ml iaurt gras
- 500 ml frisca
- 3 mere
- 50 g nuci
- 2 plicuri gelatina incolora
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii, ii amesteci cu untul şi zaharul si ii aşezi într-o tavă rotundă. Dai blatul la rece 30 de minute. Amesteci iaurtul scurs cu zaharul, adaugi frişca bătuta si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Toni jumatate din compozitie , asezi un strat de mere curăţate şi feliate şi restul de compozitie în care ai pus nuca sfărâmata. Dai tortul la rece peste noapte,iar a doua zi il colorezi dupa imaginatie.
Pofta buna!