Tort Diplomat cu piscoturi

Printeaza

Tort Diplomat: smantana, oua, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, ananas, kiwi, esenta de vanilie.

Ingrediente:Tort_diplomat_cu_piscoturi

  • 1 kg smântână
  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 4 pliculeţe gelatină
  • 1 pachet pişcoturi
  • 1 cutie compot de ananas
  • 3 kiwi
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Smântână o baţi cu zahărul până se face frişcă, apoi adaugi în ea esenţa de vanilie. Cele 4 ouă le ames­teci cu cele 5 linguri de zahăr şi cu laptele, după care le pui pe foc. Laşi să dea în două clocote, după care dai vasul deoparte.

Cele 4 plicuri de gelatină le înmoi cu puţină apă, cât să acopere gelatina. După ce se răceşte compoziţia fiartă mai devreme, o amesteci cu gelatina înmuiată. Tot acest ames­tec îl încorporezi în frişca pregătită. Intr-o caserolă rotundă de plastic sau într-o oală umezită puţin cu apă, pui pe fundul ei rondele de kiwi, iar pe mar­gini rondele de ananas.

Torni în caserolă jumătate din cremă, peste care pui pişcoturi, cât să acopere suprafaţa. Pişcoturile le înmoi în compotul de ana­nas. Apoi, peste ele, torni restul de cre­mă, iar ultimul strat este tot de pişcoturi.

Tortul îl dai la rece până a doua zi, când îl scoţi din ca­serolă, răsturnând tortul pe un platou. Astfel fructele puse pe fundul caserolei, vor fi deasupra tor­tului.

Tort Diplomat cu piscoturi

Tort_diplomat_cu_piscoturi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.