Tort Diplomat cu piscoturi
PrinteazaTort Diplomat: smantana, oua, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, ananas, kiwi, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg smântână
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 4 pliculeţe gelatină
- 1 pachet pişcoturi
- 1 cutie compot de ananas
- 3 kiwi
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Smântână o baţi cu zahărul până se face frişcă, apoi adaugi în ea esenţa de vanilie. Cele 4 ouă le amesteci cu cele 5 linguri de zahăr şi cu laptele, după care le pui pe foc. Laşi să dea în două clocote, după care dai vasul deoparte.
Cele 4 plicuri de gelatină le înmoi cu puţină apă, cât să acopere gelatina. După ce se răceşte compoziţia fiartă mai devreme, o amesteci cu gelatina înmuiată. Tot acest amestec îl încorporezi în frişca pregătită. Intr-o caserolă rotundă de plastic sau într-o oală umezită puţin cu apă, pui pe fundul ei rondele de kiwi, iar pe margini rondele de ananas.
Torni în caserolă jumătate din cremă, peste care pui pişcoturi, cât să acopere suprafaţa. Pişcoturile le înmoi în compotul de ananas. Apoi, peste ele, torni restul de cremă, iar ultimul strat este tot de pişcoturi.
Tortul îl dai la rece până a doua zi, când îl scoţi din caserolă, răsturnând tortul pe un platou. Astfel fructele puse pe fundul caserolei, vor fi deasupra tortului.
Tort Diplomat cu piscoturi
Pofta buna!