Tort diplomat cu visine
PrinteazaTort diplomat cu visine din: piscoturi, visine, compot, frisca, gelatina, zahar pudra.
- 1 pachet pişcoturi
- 250 g vişine
- 100 ml compot
- 750 ml frişcă lichidă
- 2 plicuri gelatină
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic gelatină roşie
Mod de preparare:
Treci rapid pişcoturile prin compot şi le aşezi într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil.
Baţi frişca amestecată cu zahărul, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o încorporezi în frişcă. Torni un strat de frişcă şi pui căteva vişine fără sâmburi.
Mai aşezi un strat de pişcoturi trecute rapid prin compot, presari câteva vişine şi torni restul de frişcă. Nivelezi şi dai tortul la frigider două ore.
Scoţi tortul, aşezi vişinele rămase, prepari gelatina roşie conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni peste tort. Dai tortul la frigider.
Pofta buna!